top of page

Båstad Padelklubb startar upp nationell ungdomsturnering, likt tennisens Kalle Anka Cup, juli 2022

Båstad Padelklubb anordnar tillsammans Svenska Padelförbundet, Bullpadel och WAP en nationell ungdomstävling nästa år: Bullpadel Explosion.

— Det känns fantastiskt att få möjligheten att skapa denna unika tävling för landets duktiga padelungdomar, säger Båstad Padelklubbs Robert Lindberg.


Läs mer i den pressrelease som finns bifogad här nedan.

Bullpadel Explosion PR
.docx
Ladda ner DOCX • 773KB

Pressmeddelande

9 november 2021BÅSTAD PADELKLUBB ANORDNAR TILLSAMMANS MED BULLPADEL, WAP/WAP PADELKLUBB OCH SVENSKA PADELFÖRBUNDET EN EPOKGÖRANDE UNGDOMSTURNERING


Under vintern och våren 2022 kommer det runt om i landet erbjudas möjlighet för ungdomar att spela turneringar för att kvalificera sig till Bullpadel Explosions finalspel den 20-23 juli i Båstad.


På många sätt började padeln i Sverige sitt intåg i Båstad. I Båstad byggdes den första padelbanan och Båstad Padelklubb är Sveriges äldsta padelklubb som bildades 2010. Dessutom spelades den första WPT-turneringen och den första Americas vs. Europe i just Båstad. Sedan flera år har Apelrydskolan bedrivit nationellt padelgymnasium i Båstad. Med den historiska bakgrunden är det självklart för Båstad Padelklubb att ta sig an att anordna en riksomfattande och unik satsning på svensk padelungdom tillsammans med Bullpadel, WAP och Svenska Padelförbundet.


Under hösten och vintern kommer det att finnas möjlighet för Sveriges killar och tjejer att anmäla sig till kvalificeringstävlingar i fyra klasser, flickor födda 2006 och 2008, samt pojkar födda 2006 och 2008. Anmälan ska ske i par med maximalt en reserv. Mitt i sommaren och mitt i padelparadiset Båstad spelas finalspelet av Bullpadel Explosion 20-23 juli 2022.


”Det känns fantastiskt att få möjligheten att skapa denna unika tävling för landets duktiga padelungdomar. Vi på Båstad Padelklubb arbetar aktivt med att göra padel tillgängligt för alla ungdomar och att padeln ska få vara en del av Sveriges helt fantastiska idrottsrörelse. Vi är passionerat entusiastiska till att bjuda in ungdomspadeln till Båstad mitt i sommaren när solen är som varmast och där padel är som hetast” – säger Robert Lindberg klubbchef på Båstad Padelklubb.


”Vi har nyligen fått möjligheten att arbeta med Bullpadel i Norden och vi kan inte tänka oss ett bättre projekt för vår verksamhet än att medverka till att etablera Bullpadel Explosion. Vi känner ju till den stora betydelse Kalle Anka Cup hade för ungdomstennisen och vi är övertygade om att Bullpadel Explosion ska ha samma positiva effekter för padeln” – säger Nicklas Persson, ordförande i Bullpadel Norden.


Swedish Padel Open ingår också som partner och supporterar Bullpadel Explosion. I samband med WPT-arrangemanget i Malmö Arena den 10-14 november kommer det ytterligare informeras om Bullpadel Explosion.


”Vi på WAP är stolta och glada att kunna ingå som partner i Bullpadel Explosion. Vi har genom WAPs padelklubbar möjlighet att hjälpa till med arrangemanget och att säkerställa en stor geografisk spridning. Vi är övertygande om att Padel Explosion är startskottet till något helt nytt och spännande för alla Sveriges padelungdomar. Detta följer även helt WAPs linje att skapa bra förutsättningar för barn och ungdomar att få utöva Padel.” – säger Christoffer Lilja, CEO WAP Holding


”Vi välkomnar detta initiativ av Båstad Padelklubb och vi kommer från Svenska Padelförbundets sida göra vad vi kan för att Bullpadel Explosion blir en viktig del av svensk ungdomspadel som dels kan inspirera padelungdomar till att bli ännu bättre och dessutom locka fler och nya grupper av ungdomar att spela padel.” – säger Tomas Andersson, ordförande Svenska Padelförbundet.


Ytterligare information kommer göras tillgängligt på Båstad Padelklubbs hemsida www.bastadpadelklubb.se, WAPs hemsida www.wearepadel.se och på Svenska Padelförbundets hemsida www.svenskpadel.se


För ytterligare information v.v. kontakta Båstad Padelklubbs Karin Bengtsson +46-738-03 41 33 eller Robert Lindberg +46-760-21 56 00.


--//--


 

Båstad Padelklubb är Sverige äldsta padelklubb med omfattande barn- och ungdomsverksamhet i och omkring Båstad. Båstad är en pionjär inom padel med bl a landets första padelbana och landets första padelklubb.

Svenska Padelförbundet organiserar Sveriges padelklubbar och arbetar aktivt med att sprida kunskap om sporten, öka intresset i samhällets alla grupper och att framhäva sportens alla sidor.
Bullpadel är en av världens ledande leverantörer av bl a padelracketar, padelbollar, padelkläder och annan padelutrustning.

WAP är en av landets största aktörer inom padel med omfattande geografisk täckning av premiumklass padelanläggningar. WAP Padelklubb bedriver ideell padelverksamhet med WAPs padelhallar som mötesplats.
ความคิดเห็น


bottom of page