top of page

Om Oss

Båstad Padelklubb Jacka

Båstad Padelklubb

Båstad Padelklubb är Sveriges första padelklubb och många svenskar har fått upp ögonen för sporten genom vår hamnbana. Styrelsen består av en grupp padelentusiaster som vill jobba hårt för att barn och ungdomar ska hitta till sporten. Båstad som ort är en central del av svensk padelhistoria och vi vill även fortsättningsvis behålla vår position som Sveriges padelort nummer ett. Många av dagens landslagsspelare har en anknytning till Båstad och banorna runt om på Bjäre har ökat mycket i antal de senaste åren. 

 

Vår nya satsning på barn- och ungdomsträning är bara en del, dock väldigt betydelsefull, av många spännande framtidsprojekt. Följ oss i sociala medier för att få uppdateringar om vad som är på gång. 

Följ Oss

Facebook
Instagram

Båstad Hamnbana

Vår fina bana ligger väl skyddat från de dominerande vindriktningarna men under vår och höst blir det nerfall från de omkringliggande träden. Var ute i god tid så ni kan få banan ren innan spel. Det finns en aluminiumlåda inne på banan som det ligger en lövblås i. Använd den så minimerar ni skador på er själva och banan. Vid spel i minusgrader ökar risken för att glaset går sönder och det är därför förbjudet att spela då.

Kom och spela! All bokning sker via matchi.se

Drönarbild hamnbanan

Historik

Båstad Padelklubb byggde upp Sveriges första utomhusbana - hamnbanan i Båstad år 2010. Den låg då på den öppna gräsytan mellan de nedre tennisbanorna och småbåtshamnen och även om Sverige tidigare haft en inomhusbana blev det nu ett nytt skyltfönster för sporten och alltfler började testa på padel. År 2013 togs den ner och flyttades sedan till sitt nuvarande läge. 

 

En stor eldsjäl i uppstarten och som därmed var betydelsefull inte bara för vår klubb utan även nationellt, var Mårten Björnsson som spred sportens glädje till många som bodde eller var på besök i Båstad. Mårten, som tragiskt gick bort i en olycka 2018, har fortfarande en minnesplats strax innanför padelbanan och hans fick också namnge pokalen till första WPT-turneringen i Båstad 2018 - "Mårten Trophy".

 

En annan av padelns pionjärer, Fredrik "Fegge" Lindh, var också han en av personerna bakom första banan och har starkt bidragit till att sporten vuxit så snabbt. Via Unisport var han delaktig i uppförandet av mängder av svenska banor runt om i landet.

 

Under två magiska somrar, 2018 och 2019, anordnades WPT-turneringar i Båstad där hela världseliten samlades. En sagolik tur med vädret, bra arrangemang och en riktig publikfest, gjorde att flera padelintresserade i Sverige för första gången fick se den absoluta världseliten göra upp på svensk mark. 

 

Idag består Båstad Padelklubbs styrelse av en grupp padelentusiaster som vill jobba hårt för att barn och ungdomar ska hitta till sporten. Flera av dem har varit med från starten för över ett decennium sedan. Båstad som ort är alltså en central del av svensk padelhistoria och vi vill även fortsättningsvis behålla vår position som Sveriges padelställe nummer ett. Många av dagens landslagsspelare har en anknytning till Båstad och banorna runt om på Bjäre har ökat mycket i antal de senaste åren. 

 

Vår nya satsning på barn- och ungdomsträning är bara en del, dock en väldigt betydelsefull sådan, av många spännande framtidsprojekt. Följ oss i sociala medier för att få uppdateringar om vad som är på gång. 

Båstad hamnbana
bottom of page